divendres, 6 de maig del 2016

L'endevinallibres: Al voltant d'un geni.

Estimades i estimats alumnes, la marxa inexorable del temps imposa el seu ritme i ens acostem ràpidament cap al final del curs. Ja han passat quinze dies des de l'últim endevinallibres i hui toca. Les vostres tres primeres pistes:

-El llibre recrea l'enemistat de dos grans personatges de la història de la humanitat que van transformar la nostra forma de viure.
-El motiu del conflicte dona nom a un grup de rock fonamental a la història de la música.
-El llibre és una biografia novel·lada imaginaria, no una biografia fidel del personatge.


Bona recerca i bon cap de setmana.

Dos noves pistes per tal d'acabar d'arredonir la recerca:
-L'autor és francés i va publicar el llibre en qüestió a 2010.
-El llibre, com ja us he dit, és una ficció sense pretensions biogràfiques i és la tercera d'una trilogia. Les dos primeres estan dedicades a Zátopek i a Ravel.


Segur que ara trobeu el llibre.

8 comentaris:

  1. El de la foto és Nikola Tesla. El llibre no estic segura però crec que és "Tesla y la conspiración de la luz". Quan he llegit que hi havia dos personatges històrics amb gran rivalitat he pensat en Tesla i Edison i per això no m'ha costat de trobar. La novel·la no narra la història vertadera de la guerra dels corrents. Els dos tenien una enemistat perquè Edison volia furtar-li les idees i patentar-les mentre que Tesla pretenia subministrar corrent alterna gratis a tothom buscant el bé comú. Ah, i el grup de rock deu ser AC/DC.

    ResponElimina
  2. No és el llibre que busquem encara que tota la resta d'informació està bé. Ànim, està molt prop.

    ResponElimina
  3. No estic segura però pot ser siga "Nikola Tesla. El genio al que le robaron la luz."? És un llibre de Margaret Cheney. Un relat complet de la vida i obra de Tesla a l'entorn de la revolució industrial. Rica descripció de l'entorn de Tesla: l'alta societat nord-americana i l'elit científica i industrial, amb personatges com J.P. Morgan, Edison, Wstinghouse, Mark Twain ... Bona descripció de la seva vida personal, les seves manies, fòbies i excentricitats.

    ResponElimina
  4. NOOOO, casi, casi... el llibre que busquem no és una biografia de Tesla, és una ficció (biográfica) al voltant del personatge.

    ResponElimina
  5. Espere que siga este perquè vaig a tornar-me boja... jajaja
    "3327 Yo soy la luz del mundo"? Aquesta novel·la de Juan Manuel Calero, en ple segle XXI, és un relat de ficció basat en la figura d'aquest geni, que va existir realment, però que la història ha intentat ocultar-ho. El que s'explica en aquestes pàgines, pot ser que mai hagi passat ... o pot ser que estigui passant ara mateix, sense que ho sapiguem. Els protagonistes formen un entramat en el qual, sense saber-ho, han pres part d'un esdeveniment que pot canviar el nostre present i el nostre futur. Amor, gelosia, traïció, amistat, admiració, mort ... aquesta novel·la retrata l'essència de l'ésser humà quan s'ho juga tot.

    ResponElimina
  6. Pot ser "Relámpagos" de Jean Echenoz!? Sospitava d'eixe, però com el protagonista no era exactament Tesla dubtava...

    ResponElimina
  7. En efecte, el llibre és "Relámpagos" de Echenoz. Enhorabona.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.