dilluns, 13 de març del 2017

Utopia.

Estimades i estimats alumnes, comencem a endinsar-nos en el pensament utòpic per tal de poder dur endavant el nostre viatge per la filosofía política.




Us deixe alguns punts de vista de pensadors i filòsofs:
“Un mapa del món que no incloga la utopia no és digne de ser observat, perquè ignora l'únic territori en què la humanitat sempre atraca. I quan la humanitat arriba allí, mira al seu voltant, descobrix una terra millor i llavors alça veles. El progrés és la realització de les utopies.” Oscar Wilde.
“L'edat d'or de l'espècie humana no està darrere de nosaltres, sinó davant. Està en la perfecció de l'orde social” Saint Simon.

“Sense les utopies d'un altre temps els hòmens encara viurien despullats i de forma miserable en les cavernes […] Els somnis generosos trauen a la llum les realitats beneficioses. Les utopies són el principi de tot progrés i l'esbós d'un futur millor” Anatole France

“La utopía está en el horizonte, dice Fernando Birri. Me acerco dos pasos, ella se aleja dos pasos más. Camino diez pasos y el horizonte se desplaza diez pasos más allá. Por mucho que yo camine nunca la voy a alcanzar. ¿Para qué sirve la utopía? Sirve para eso: para caminar” Eduardo Galeano.

“Tots aquells que s'han proposat crear el paradís en la Terra no han provocat més que l'infern” Karl Popper

“La utopia no és l'origen del totalitarisme; mes bé el totalitarisme és el final de la utopia” Miguel Abensour
Us deixe uns enllaços per a que investigueu la qüestió de la Utopia:

Article sobre la Utopia a la revista Filosofía Hoy

Programa 7 Utopías para cambiar el mundo de la Uned

Eduardo Galeano ens conta la seua Utopia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.