dijous, 9 de març del 2017

Unes preguntes per a començar...

Estimades i estimats alumnes, comencem el trajecte que ens durà a la construcció de la nostra utopia. Per tal de ubicar-nos en la problemàtica començarem aclarint alguns aspectes relacionats amb la realitat més prosaica que ens envolta i que pot ajudar-nos a identificar alguns dels aspectes que podem considerar, o no, en la construcció de la utopia del nostre personatge. Intenteu pensar en quina mesura li afecten aquests problemes o d'altres similars. Comencem:




Dubtes quotidians: Sabries contestar…?
(Pres de l'agenda Crítica Creativa Col·laborativa 2015/2016 d'EkonoMoVida Emoacción, pàgina 162, entrada 21 d'Abril) Podeu consultar l'agenda o encomanar la del pròxim curs a :  Recursos EkonoMoVida

Què val una barra de pa? Què val un litre de gasolina? Què gasta un cotxe d'Alacant a Madrid? Quina quota es paga aproximadament quan es finança un cotxe de gamma mitjana a cinc anys? A partir de quants diners es pot llogar una casa habitable? Quin és el salari mínim interprofessional? En quina època es poden menjar tomaques fresques? I carxofes? I albergines? En quin any es van començar a utilitzar els telèfons mòbils? Què costa al mes la connexió a internet? D'on ve la matèria primera del paper d'alumini? Quins despeses fixes al mes hi ha en una casa? Què IVA ens cobren quan comprem una camiseta? I una llibreta? Si un autònom cobra 20 euros l'hora per un servici, després de pagar l'IRPF Quant ha cobrat en realitat cada hora? Quina és l'edat de jubilació? Què cobra un pensionista mitjà? Què costa al mes una plaça en un geriàtric? Durant quant de temps es pot cobrar l'atur? La prestació per desocupació cobrix el 100% del que es rep quan es té treball? Quina quantitat perceben les persones que cobren el subsidi per desocupació? Què costa la matrícula d'un curs complet en la Universitat pública? I en una privada?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.