divendres, 25 de novembre del 2016

El filòsof emmascarat: amagueu-me!, que no em troben!

Estimades i estimats alumnes, prepareu les vostres eines per a la investigació, afineu la vostra capacitat d'observació: toca trobar a un filòsof amagat.
Us deixaré tres pistes (o tal volta alguna més) per a que trobeu al nostre filòsof emmascarat.Si per una d'aquelles no el trobeu demà en deixaré dos més i el divendres una més. Animeu-se i busqueu, segur que amb aquestes tres primeres pistes trobeu la solució i us puc assegurar que el filòsof que s'amaga al final mereix la recerca. Si creieu que l'heu trobat poseu un missatge als comentaris de la entrada (recordeu que heu d'estar enregistrades per tal de comentar) comentant els aspectes que considereu rellevants de la seua biografia.

Clock mechanism by Francisco González amb llicència CC BY-NC-SA 2.0

Comencem:

-El nostre filòsof es va quedar orfe de mare molt menut i va ser educat per son pare.
-Es va convertir en un filòsof conegut després de guanyar un concurs.
-El seu primer focus d'interés va ser la música, de fet, va inventar un nou sistema de notació musical que no va tindre la rebuda que ell esperava.

Bona recerca i bon cap de setmana.

Dos pistes més per a la vostra recerca:
-EL filòsof que busquem patia mania persecutòria i va pasar una part de la seua vida fugint.
-Son pare, que com ja hem dit, el va educar a casa, era rellotger, una professió molt prestigiosa a la seua ciutat natal.

Estimades i estimats alumnes, l'última de les pistes:

-El filòsof que busquem és un dels representants (probablement el més important) de la il·lustració francesa autor d'obres fonamentals en les que reflexiona sobre l'origen de la desigualtat entre els homes, l'origen del contracte social, l'Estat de Natura o sobre l'educació.

1 comentari:

  1. Jean-Jacques Rousseau (Ginebra, 28 de junio de 1712-Ermenonville, 2 de julio de 1778) fue un polímata suizo francófono. Fue a la vez escritor, pedagogo, filósofo, músico, botánico y naturalista, y aunque definido como un ilustrado, presentó profundas contradicciones que lo separaron de los principales representantes de la Ilustración.

    Las ideas políticas de Rousseau influyeron en gran medida a la Revolución francesa, el desarrollo de las teorías republicanas y el crecimiento del nacionalismo. Su herencia de pensador radical y revolucionario está probablemente mejor expresada en sus dos frases más célebres, una contenida en El contrato social, «El hombre nace libre, pero en todos lados está encadenado», la otra, presente en su Emilio, o De la educación, «El hombre es bueno por naturaleza», de ahí parte su idea de la posibilidad de la educación.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.