divendres, 11 de novembre del 2016

L'Endevinallibres: la vida és una llarga i sinuosa carretera.

Estimades i estimats alumnes,
arriba un endevinallibres més, us recorde la dinàmica: us penjaré tres pistes per tal de descobrir el llibre misteriós que estem buscant. Si teniu sospites d'algun llibre, dubtes, preguntes que fer, feu-les als comentaris. Si creieu que heu trobat la solució, afegiu un comentari a l'entrada explicant-nos coses del llibre i del seu l'autor. Si no endevineu de quin llibre es tracta us penjaré dos noves pistes el dissabte. Si amb aquestes dos pistes tampoc teniu prou us penjaré una última pista el diumenge. Bona sort i bona recerca. Ací teniu les tres primeres pistes:

Route 66 by Matthias amb Llicència CC BY 2.0

-Al llibre apareixen novel·lats alguns dels personatges més destacats de la contracultura nord-americana.
-Al llibre es narren els viatges embogits i excessius dels dos protagonistes en cotxe al llarg dels Estats Units.
-L'autor va morir als 47 anys a causa d'una combinació fatal d'una cirrosi (resultat de tota una vida de consum excessiu d'alcohol), una hernia sense tractar i una baralla en un bar.

Bon cap de semana.

Estimades i estimats alumnes, us deixe dos noves pistes per a descubrir el llibre que busquem:

-L'autor es va matriculara a la Universitat de Columbia però no es va graduar mai. Expulsat de la Marina mercant nord-americana per problemes psíquics als pocs dies d'enrolar-se, va travessar els Estats Units fent autoestop a la recerca de personatges i sensacions per a la novel·la.

-La ruta que va recórrer, i que és la mateixa de la novel·la, és la llegendària Ruta 66.

Bona recerca. Segur que amb aquestes pistes trobeu el llibre.

Bon cap de semana.

Última pista:
-La novel·la es va convertir en la Biblia de la contracultura americana. El llibre canònic de la literatura de carretera, el llibre de referencia de tota una generació.
Per cert, un dels dos de la foto és l'autor. L'altre és el seu amic Neal Cassady (que és, al mateix temps, un dels protagonistas de la novel·la)

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Litersf1$kerouac-and-cassady.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.