divendres, 28 d’octubre del 2016

El filòsof emmascarat: De la relació entre filosofia i jardineria.

Estimades i estimats alumnes, una setmana més us propose un nou exercici relacionat amb el contingut de la nostra matèria. Aquest cap de setmana us propose que trobeu al filòsof emmascarat.
Ací teniu les pistes per trobar el filòsof que busquem:
-Era fill d'un industrial i abans de decantar-se per la filosofia va estudiar Enginyeria Aeronàutica.
-Va treballar un temps com jardiner a un convent.
-Una de les seues preocupacions fonamentals era arribar a l'equilibri a la seua vida des d'una perspectiva moral, malgrat ser considerat a la seua època l'exemple més perfecte del geni va defugir de reconeixements i de la vida acadèmica.

technische hochschule charlottenburg Llicència Commons
Ja sabeu que si desemmascareu al nostre filòsof heu de escriure la resposta en un comentari al peu d'aquesta entrada completant la informació sobre el nostre filòsof i explicant qui era i què va fer. També podeu gastar els comentaris per compartir les vostres investigacions i sospites.
Si no trobeu la resposta amb aquestes pistes us penjaré de noves a les 24 hores a aquesta mateixa entrada.
Bon cap de setmana i bona recerca.

Estimades i estimats alumnes, us deixe dos noves pistes pe descubrir la identitat del nostre filòsof emmascarat:
-Es va dedicar sobre tot a la lògica i estaba convençut que els límits del nostre llenguatge marquen els límits del nostre món.
-El filòsof que busquem va renunciar a la quantiosa herencia paterna i va abandonar la filosofía durant un periode de la seua vida per dedicar-se, entre 1920 i 1926, a donar classe a les escoles de primària dels pobles austríacs de Trattenbach, Puchberg i Otterthal, de fet, l'escola del primer d'ells duu el nom del nostre filòsof.

Espere que amb aquestes pistes trobeu la resposta. Si no la trobeu, demà afegiré noves pistes.
Bona recerca.

2 comentaris:

  1. Ludwig Josef Johann Wittgenstein (Viena, 26 de abril de 1889 - Cambridge, 29 de abril de 1951) fue un filósofo, matemático, lingüista y lógico austríaco, y posteriormente se nacionalizó británico. Publicó el Tractatus logico-philosophicus, que influyó en gran medida a los positivistas lógicos del Círculo de Viena, movimiento del que nunca se consideró miembro. Tiempo después, el Tractatus fue severamente criticado por el propio Wittgenstein en Los cuadernos azul y marrón y en sus Investigaciones filosóficas, ambas obras póstumas. Fue discípulo de Bertrand Russell en el Trinity College de la Universidad de Cambridge, donde más tarde también él llegó a ser profesor.

    ResponElimina
  2. En efecto Gonzalo, Wittgenstein es nuestro filósofo enmascarado. Enhorabuena.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.