divendres, 14 d’octubre del 2016

L'endevinallibres: Cacofonia i literatura.


Estimades i estimats alumnes, amb una setmana de retard reprenem l'endevinallibres aquest curs.

Us recorde el mecanisme de la proposta. El divendres que toque Endevinallibres penjaré una entrada a migdia amb tres pistes per tal de trobar el llibre misteriós que us propose. Si amb aquestes tres pistes no trobeu la solució, penjaré dos pistes més el dissabte a migdia. Si tot i això no trobareu la resposta el diumenge penjaré la pista definitiva.

Heu de penjar en els comentaris de la entrada les vostres solucions (o les vostres sospites, o els vostres dubtes, que tot val). En la vostra proposta de solució heu de donar el títol del llibre i alguna informació tant del llibre en qüestió com de l'autor.

Us deixe en les tres pistes d'aquesta nova entrega:


-En principi el llibre de que parlem era només un relat breu i va créixer com a novel·la al voltant del capítol 6.

-Malgrat ser periodista l'autor del llibre va treballar a centres d'atenció per a persones que vivien al carrer, en grups d'ajuda i teràpia i com a mecànic de camions fins que va arribar el reconeixement literari.

-És un dels escriptors més populars del que s'ha anomenat Generació X i representant per excel·lència de l'escriptura minimalista.

Freightlliner by Franck Michel Llicènica  CC BY 2.0
Bon cap de semana i bona recerca.


Estimades i estimats, us deixe dos noves pistes.
Ànim, segur que amb aquestes trobareu la resposta:

-L'autor que busquem va fer un curs d'escriptura creativa amb Tom Spanbauer a Portland.

-Després de l'èxit de la novel·la misteriosa va reeditar-la afegint un nou capitol al principi recordant que abans de la pel·lícula hi havia un llibre.


Bona recerca.



2 comentaris:

  1. El llibre és Fight Club(?) o El club de la lucha. El seu autor és Chuck Palahniuk. El personatge protagonista intenta lluitar contra el consumisme en Estats Units i funda un club de boxeig. La novel·la ha sigut adaptada cinematogràficament el 1999. Ha guanyat dos premis: el premi de la Pacific Northwest Booksellers Association i el premi a la millor novel·la Oregon Book, ambdós el 1997. L'autor és un novel·lista satíric i periodista americà. Destaca per ser un dels escriptors més coneguts de la Generació X.

    ResponElimina
  2. En efecte Roser, el llibre que busquem és "El club de la lluita" del que, com ja hem apuntat a les pistes, hi ha pel·lícula dirigida per David Fincher i protagonitzada per Edward Norton i Brad Pitt.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.