divendres, 23 de setembre del 2016

El filòsof emmascarat: visca la lògica!

Estimades i estimats alumnes, comencem hui una nova «secció» del nostre blog. Ja sabeu que cada divendres proposarem un joc filosòfic per tal d'aproximar-nos al pensament i la seua història des de més d'un camí. La setmana passada començarem amb el binomi fantàstic, les pròximes setmanes continuarem amb les seccions que ja teniem el curs passat: L'endevinallibres i el Fitness filosòfic, i aquest us propose «El filòsof emmascarat».

Máscaras by Daniel Carmena Conejo Llicència  CC BY-NC-ND 2.0

De què es tracta? Us penjaré algunes pistes per a que descobriu el filòsof que estem buscant. Si penseu que sabeu de qui parle heu de respondre als comentaris de l'entrada amb el nom i una xicoteta biografia del filòsof en qüestió. Si no encerteu us proposaré noves pistes el dissabte a la mateixa entrada del divendres.
Bona sort i ací teniu les primeres pistes:
El filòsof que busquem va ser membre de la noblesa, va estar sis mesos empresonat per les seues idees pacifistes, es va casar quatre vegades i va sobreviure a un accident aeri.

Avioneta-Plane by Javier Belzunce   Llicència CC BY-NC-ND 2.0
Bona recerca i bon cap de setmana.

2 comentaris:

  1. El filósof és Bertrand Rusell.
    Bertrand Rusell, filósof i matemàtic procedent de Gran Bretanya (1872-1970). Ha influit en la filosofía analítica. Va quedar orfre de molt menut i va viure amb els seus avis (el primer ministre de la reina Victoria, John Russell). Destaca per ser un pacifista durant la Primera Guerra Mundial, i per aixó va anar a la presó. Va rebre el premi Nobel de Literatura el 1950. En cuant al seu pensament de la filosofía analítica, deia que un filósof havia d'eliminar la confusió. Volia acabar amb l'abundància de la metafísica. També pensava que la realitat i els somnis es reduïen a una esfera central.

    ResponElimina
  2. En efecte, Bertrand Russell és el filòsof emmascarat d'aquesta setmana. Enhorabona Roser.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.