divendres, 16 de setembre del 2016

El Binomi Fantàstic

Estimades i estimats alumnes,
Comencem una nova secció al nostre blog: El Binomi Fantàstic.
El Binomi Fantàstic és una estratègia que proposa Gianni Rodari al seu llibre La gramàtica de la fantasia, per a potenciar l'escriptura creativa.
Rodari ens explica que «una historia només pot nàixer d'un binomi fantàstic. És necessària una certa distància entre ambdues paraules, que l'una siga prou estranya per a l'altra, i la seua unió discretament insòlita, per que la imaginació es pose en moviment, buscant el parentiu, una situació (fantàstica) en que els dos elements estranys puguen conviure, per aquest motiu és millor és millor triar el binomi amb l'ajuda de la casulaitat. Extretes casualment, per un dit que no sap llegir, de dos pàgines molt separades d'un mateix llibre, o d'un diccionari...». Com ja sabeu en el nostre cas ho farem amb els «Story cubes».
A més de la proposta de les imatges dels daus us penge uns consells per a escriure microrrelats (en l'enllaç del peu de la infografia teniu l'enllaç a una pàgina amb links a consells per a escriure microrrelats) i l'enllaç del padlet en el que penjar els vostres contes. Si ho preferiu, també podeu enviar els relats per correu al mail del blog.

Bona escriptura i bon cap de setmana.

El binomi:


Alguns consells per a escriure microrrelats:


Podeu consultar aquesta infografia i els consells d'escriptura fent clic a la infografia o al següent enllaç:

http://www.educacontic.es/blog/escribir-y-compartir-microcuentos


Per a accedir al Padlet feu cli ACÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.