divendres, 4 de març del 2016

Fitness Filosòfic: Sembla fàcil però no ho és.

Estimades i estimats alumnes que s'heu apuntat al nostre gimnàs filosòfic. La proposta de hui sembla fàcil, inclús ridícula o irrellevant, però no ho és: Contar fins a mil. Com vaig anunciar quan començarem en el nostre blog, celebraríem la nostra arribada a les 1000 visites i quina manera millor que contar fins a mil.

                                 Duració: 15-20 minuts.
                                 Material: Cap.
                                 Efecte: Crític.

El primer de tot és cuidar el moment i l'espai en el que fareu l'exercici. Penseu que en 15 minuts hi ha 900 segons, amb la qual cosa necessitareu, al menys, un quart d'hora per a dur a bon terme l'exercici proposat. Busqueu un lloc en el que tingueu una certa garantia de que no hi haurà interrupcions incòmodes. Podeu contar en veu alta o en silenci, això és cosa vostra. Però, una vegada comenceu, heu d'intentar arribar fins el final. No s'hi val parar als 500 i continuar després de sopar. Penseu també quin moment del dia triar. Si intenteu contar fins a mil al final del dia i al llit és més que probable que s'adormireu. Una volta triats espai, hora i volum… podeu començar. Recordeu que no es tracta de córrer, sinó d'arribar i de gaudir de l'experiència.

                                                       
Sembla fàcil però no ho és. Al principi tindreu la sensació de que es tracta d'una tasca mecànica però de seguida comprovareu que no és així. En alguns moments els nombres eixiran ràpids i precisos, com si anàreu corrent costera cap a baix. Però en altres moments serà com pujar una muntanya, la nostra llengua o la nostra ment s'arrossegarà lentament travada en els noms dels números. Comprovareu que certes centenes ens cansen més que d'altres i, pot ser, la recitació de l'1 fins el 1000 produirà en nosaltres l'efecte d'un mantra i farà que la nostra imaginació s'enlaire lliurement. Pot ser tindreu també moments de dubte (m'he botat algun número? Segur que els estic dient tots?…) o de terror (No arribaré! NO ARRIBARÉ!!!!), però, al final, el recorregut pagarà la pena.

Una vegada arribeu a mil penseu en coses que puguen ser mil: persones, anys, clics de ratolí, visites al blog… i vos en adonareu que mil és una quantitat enorme. Després multipliqueu mil per mil… i una altra vegada per mil…mil milions!. El resultat és un número immens, impossible de visualitzar, només el podem abastir per la raó. Pensa després, un moment, en la quantitat d'humans que som...

Escriviu les vostres conclusions als comentaris o envieu-les per correu electrònic.

1 comentari:

  1. Bona vesprada!
    Ja he intentat el repte. La veritat és que aquesta tasca no em ve de nou. Quan era menuda solia contar fins on sabia i arribava fins a tants cents o mil, però ara estic desentrenada. M’ha portat una estona. Els primers cent han sigut fàcils. A partir d’ahí he hagut de lluitar contra l’instint de no dir la part de les centenes (per exemple, dir setze en compte de cent setze). Després conforme anava contant, sentia que em deixava números o els repetia. Se m’ha fet llarguet però quan he arribat al 900 he pensat “Va, que queda poc”. És cert que 1000 és una quantitat molt gran. De vegades no ens adonem d’aquest tipus de magnituds fins que hem de contar-les.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.