divendres, 26 de febrer del 2016

L'ENDEVINALLIBRES: LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA.

Estimades i estimats alumnes, tal com hem quedat arriba l'endevinallibres.
Penjaré alguna de les pistes per descobrir el llibre misteriós. Cada 24 hores aniré afegint pistes fins que algú endevine el títol. Si sabeu de quin llibre es tracta intenteu aportar no només el títol sinó també un poc més d'informació sobre l'autor o sobre la novel·la en qüestió. Preferiria que enviareu les vostres respostes pel caixetí dels comentaris. Per a poder fer-ho s'heu d'inscriure com a usuaris. Si no podeu (o no voleu) envieu els vostres comentaris al mail del blog.

Les primeres pistes:
-És la cinquena de les set novel·les de l'autor.
-La primera edició es va publicar a l'editorial Bompiani.
-El protagonista de la novel·la és un home que ha perdut la memòria.

Bona sort i bona recerca.

4 comentaris:

  1. El llibre és "La misteriosa llama de la Reina Loana" de Umberto Eco. Fou un semiòleg, filòsof i escriptor italià, famós tant per les obres de ficció –destaca sobretot en el camp de la novel·la– com pels tractats de semiòtica. Totes les seves obres denoten que tenia interès per la filosofia tomista i la cultura medieval. Distingit crític literari, sociòleg i comunicòleg, va començar a publicar les seves obres narratives en edat madura (encara que en conferències recents compte dels seus experiments juvenils, els que inclouen l'edició artesanal d'un còmic en l'adolescència). El 1980 es va consagrar com a narrador amb El nom de la rosa, novel·la històrica culturalista susceptible de múltiples lectures (com a novel·la filosòfica, novel·la històrica o novel·la policíaca, i també des del punt de vista semiològic). S'articula al voltant d'una faula detectivesca ambientada en un monestir benedictí en 1327; sonor èxit editorial, va ser traduïda a molts idiomes i portada al cinema en 1986 pel director francès Jean-Jacques Annaud. Va escriure a més altres novel·les, com El pèndol de Foucault (1988), faula sobre una conspiració secreta de savis al voltant de temes esotèrics; L'illa del dia d'abans (1994), paràbola kafkiana sobre la incertesa i la necessitat de respostes; Baudolino (2000), una novel·la picaresca -també ambientada a l'Edat Mitjana- que constitueix un altre rotund èxit, i les seves últimes obres, La misteriosa flama de la Reina Loana (2004) i El cementiri de Praga (2010).

    ResponElimina
  2. La misteriosa llama de la reina Loana publicada el 2004 i escrita per Umberto >eco

    ResponElimina
  3. Bona vesprada!
    El títol de la novel.la és "La misteriosa flama de la Reina Loana" i és de l'escriptor Umberto Eco.

    La novel.la tracta sobre un venedor de llibres antics que perd la memòria però que al principi recorda moltes coses com són els llibres i demés que ha llegit però no a la seua família, ni el seu passat ni tampoc el seu nom, encara que ell fa per trobar escrits per conseguir recuperar la memòria i a més, el que més li interessa a ell, la cara de la xica que estimava quan ell era un estudiant.

    Espere que siga eixa, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Vaja, crec que he de començar a pensar en Endevinallibres un poc més misteriosos. Enhorabona a les tres, heu encertat el llibre. El pròxim dia a classe parlarem d'ell. Bon cap de setmana.

    ResponElimina

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.