divendres, 19 de febrer del 2016

Aquest cap de setmana: una dutxa (o més)

Escriu Roger-Pol Droit en la introducció del seu llibre 101 experiencias de filosofía cotidiana (Blackie Books, Barcelona, 2015) que “el fútil fa pensar, l’irrisori conduïx a allò seriós, la profunditat part del supeficial”, i això és el que pretén al llarg dels dits exercicis: “destacar l’essencial d’una manera lleugera”.

Defèn l’autor que els gestos trivials i les situacions quotidianes poden convertir-se en el punt de partida de la nostra reflexió si som capaços d’experimentar-les amb sorpresa. El joc que proposa, i que vos propose a partir de les seues idees i suggeriments, és el d’experimentar i trobar eixos desencadenants ínfims que ens facen sentir la sorpresa i l’estranyesa de la realitat i siguen el detonant de les nostres reflexions.

Per a començar vos propose una de les experiències del llibre:

     -Dutxar-se amb els ulls tancats.
          Duració: 5-10 minuts.
          Material: Dutxa.
          Efecte: Pacífic.

Es tracta, ni més ni menys, de tancar els ulls i no pensar, sinó sentir l’aigua tèbia, les gotes, la calor... i concentrar-se només en això. No imaginar, ni pensar en res, sinó abandonar-se a la sensació. Sentir només això, sense veure, sense escoltar res que no siga l’aigua. Si acudixen pensaments, preguntes, històries... deixar que l’aigua se les emporte i intentar buidar-se de tota preocupació. Romandre en el cercle d’aigua.

 Intenteu després escriure la vostra sensació i l’envieu al mail del blog.

Bon cap de setmana... i bona dutxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.