divendres, 19 de maig del 2017

Fitness filosòfic: que decidisca l’atzar.

 Estimades i estimats alumnes, ja arribem al final de curs. Aquest serà un dels últims fitness que us plantejaré enguany (tal volta l’últim). Espere que gaudiu d’aquesta proposta.

Azar by [[[Matías]]] amb llicència CC BY 2.0

Duració: Entre unes hores i dos dies.
Material: un dau, una moneda, un...
Efecte: despersonalitzador.

Del que es tracta en aquest cas és de no prendre decisions conscients durant un període de temps. Heu de decidir, en primer lloc, el temps que li dedicareu a la proposta. Pot variar de unes hores fins un cap de setmana complet, en funció de la vostra indolència. Una vegada triat el temps heu de decidir el mètode (i aquesta serà l’última decisió fins el final del nostre fitness. Tal volta preferiu llançar una moneda al aire, o llançar un dau i fer segons siga parell o imparell el resultat, o... el mètode que inventeu o preferiu.
A partir d’ací totes les coses que normalment faríeu de forma mecànica o conscient hauran de decidir-se per la pura intervenció de l’atzar, totes i cadascuna: com vestir-me, què desdejunar, si eixir al carrer o quedar-me a casa... Heu de plantejar dos o més opcions i que l’atzar decidisca. Una vegada comenceu no podeu tirar-se arrere. Heu d’arribar fins el final i observar tant les reaccions del altres com les vostres. És millor que el resultat no us resulte indiferent. No es tracta de que us té igual què triar, sinó que accepteu que l’atzar decidisca per vosaltres. El que heu de observar és en quina mesura aquestes situacions perden totalment el significat. La teua acció no dependrà ni de tu, ni dels teus gustos, habilitats, moment del dia o estat d’ànim... només de l’atzar.

Moneda by Warein amb llicència CC BY NC SA 2.0
És probable que genere incomprensió o inclús conflicte en algunes de les persones que conviuen amb tu. Pots explicar (o no) que estàs prenent les decisions a l’atzar. En qualsevol cas observa les reaccions que produeix en els altres, les seues respostes, valoracions morals, emocions, etc. Tal volta tu sentiràs impotència davant de les conseqüències, tal volta et preguntaràs: «Tinc responsabilitat si no he pres jo la decisió?», o tindràs la temptació d’abandonar a la primera dificultat. No ho faces. Observa també les teues reaccions i emocions... i ens ho contes en els comentaris. Estic segur que les teues reflexions poden arribar molt lluny i ser molt enriquidores.

Bon cap de setmana i bones decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.