diumenge, 23 d’abril del 2017

Necessitem normes?


Estimades i estimats alumnes, heu de començar ja a elaborar les normes que ens serviran per a gestionar la convivència a la vostra Utopia. Penseu quin tipus de societat desitgeu i què proposeu per tal d'afavorir la convivència i resoldre les diferències i conflictes que de segur acabaran apareguent.

Us deixe enllaçats un vídeo, dos Declaracions de drets històriques i algunes recomanacions i exemples.

Com ja us he avançat heu de redactar una Constitució, o un decàleg, o una Declaració de drets i deures. Si esteu pensant en una utopia sense un sistema reglat de normes haureu de concretar i explicar de quina manera es resoldran els conflictes de la convivència. En el moment en el que ho tingueu, envieu-me l'escrit i entreu en el Padlet i escriviu, al menys, una de les normes proposades.

El vídeo que explica què és una constitució (si busqueu en el perfil de l'usuari de YouTube que ha penjat aquest vídeo trobareu un altre que explica com es redacta una constitució):



Les Dos declaracions de Drets històriques:

Declaración de Derechos del hombre y del ciudadano 1798

Declaración de derechos de Virginia 1776


Instruccions per elaborar un decàleg amb uns exemples escrits per alumnat d'un altre institut. Recordeu que vosaltres teniu el tema delimitat i que haureu d'ajustar-se a la tasca encomanada.


Una mena de codi del bon govern, des de la perspectiva de Maquiavel, en clau irònica que us pot ajudar també.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.