dissabte, 10 de juny del 2017

Fitness filosòfic: Fes-te un "mismito"

Estimades i estimats alumnes, arriba per fi l’esperat final de curs i les vacances d’estiu. Abans d’acabar qualsevol cosa que feu, convé para i fer una mica d’avaluació. Tots els processos de la nostra vida milloren i resulten més satisfactoris si som capaços d’aprendre d’ells. Això, en definitiva, és fer filosofia: reflexionar de forma crítica sobre allò que constitueix la realitat... també la nostra realitat. És per això que farem un últim fitness filosòfic enguany. Consisteix en fer-se un «mismito». 


Duració: entre 10 i 100 minuts.
Material: Cap.
Efecte: enfortidor.

Sabeu que molta gent (segur que vosaltres també) es fa constantment selfies. Fotografies que un mateix fa d’un mateix. És fàcil pensar que la gent que es fa fotografies a sí mateix no gasta aquestes imatges per a fer reflexió de la seua situació, aparença, estat d’ànim, esperances, grau de satisfacció, etc. Nosaltres no anem a fer un selfie perquè no anem a gastar la càmera, però sí anem a fer una imatge de nosaltres mateixos (per això el «mismito») i del nostre rendiment i satisfacció a aquesta avaluació i al curs. Del que es tracta és de mirar-se a un mateix i avaluar en quina mesura heu aprofitat les activitats i propostes de l’assignatura (tant acadèmiques com lúdiques); reflexionar també al voltant del valor del contingut per a vosaltres; el vostre grau d’esforç, implicació i participació; avaluar si ha resultat profitosa o una autèntica pèrdua de temps, etc. Observeu-se a la meua assignatura. Mireu-vos i penseu. L’avantatge fonamental d’aquest «mismito» és que no deixa un foto traient morros a la web.
Una vegada reflexioneu sobre tot el que considereu important respecte de vosaltres i en relació amb l’assignatura, escriviu la vostra reflexió i (qui vulga) valoreu-se numèricament (cadascú a si mateix... recordeu que és un «mismito»).

Si després de fer el «mismito» us ve de gust fer una avaluació del professor, no dubteu en fer-la i enviar-la. Tots els comentaris i les propostes són benvingudes. He obert una tasca a Google classsroom per a que entregueu les vostres valoracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.