divendres, 9 de desembre del 2016

L'Endevinallibres: Música i literatura.

Estimades i estimats alumnes, ja va acostant-se el final de la primera avaluació. Sens dubte ha sigut llarga i estem pensant en les vacances de nadal. Ànim que queda poc. Malgrat això, sempre queda un poc d'energia per a un llibre. Els llibres ens ofereixen la possibilitat de trencar aquest ritme accelerat i, tot siga dit, un tant malaltís del final de trimestre. Espere que la proposta d'endevinallibres que us porte us ajude a viatjar lluny i investigar altres realitats i existències que, sens dubte, haurien preferit uns exàmens. Aquest és, sens dubte, un dels llibres que tothom hauria de llegir almenys una vegada a la seua vida.

Ja coneixeu la dinàmica: tres pistes hui. Si no basten per trobar el llibre, afegiré dos pistes més demà. Si malgrat aquestes pistes el llibre continua resistint-se penjaré l'última de les pistes el diumenge. Les vostres respostes, investigacions o dubtes les deixeu als comentaris d'aquesta entrada (recordeu que heu d'estar registrats amb un compte de google per poder comentar). Recordeu que si endevineu el llibre heu de afegir una explicació de la novel·la i l'autor.

Gramófono o gramophone de Romina Campos amb Llicència CC BY 2.0

Les tres primeres pistes:

-El llibre narra la història d'un músic durant un període d'uns 6 anys.
-La primera edició del llibre a 1946 no va tindre cap transcendència però quan es va tornar a publicar 52 anys després (al 1998) va suposar tota un revolució editorial amb traduccions a més de 30 idiomes.
-L'autor va morir als 88 anys el mateix any que el seu llibre es publicava per primera vegada a Espanya: al 2000.

Bon cap de setmana i bona recerca (i bona lectura si el trobeu i us entra la curiositat).

Estimades i estimats alunes, us deixe dos pistes més:

-A l'autor (que és també el protagonista del llibre) el compararen amb un altre personatge de la literatura: Robinson Crusoe.
-Al principi de la seua carrera tocava el piano en directe a la radio. I va ser una peça de piano (el Nocturn en Do sostingut menor de Chopin) li va salvar la vida.

Música de Hebe Aguilera amb Llicència CC BY 2.0
Bona recerca. De segur que trobareu la resposta.

Us deixe l'última de les pistes:

-L'autor era jueu i va perdre a tota la seua família als camps de concentració. Un altre supervivent de la guerra que també va perdre a tota la seua família als camps de concentració, Roman Polanski, fascinat pel llibre, va comprar els drets de la novel·la i va rodar la versió cinematográfica del llibre al 2002. La pel·lícula va guanyar 3 premis Oscar: millor actor, millor director i millor guió adaptat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per a poder enviar comentaris has de registrar-te com a usuari.